I efteråret 2017 havde vi den store fornøjelse at få besøg af HuskMitNavn, som kom for at male seks vægmalerier på skolen. 

 

Værkerne var sponsoreret af Nycarlsbergfondet og havde stærkt fokus på hverdagsbilleder i gymnasieelevernes liv. 

 

Der blev i den forbindelse lavet en video af Sebastian Svanekjær Pedersen, Frederik Dam Andersen og og Hussein Naim El-Habet. Videoen kan ses herunder.

 

Vi har bedt eleverne fortælle lidt om deres tanker bag projektet. 

 

"I vores mediefagshold havde vi lært om den poetiske dokumentar, en genre af dokumentar hvor man prøver at belyse et emne på, ja, en poetisk måde, gennem lyd- og billedsymbolik. Til vores innovative projekt, hvor vi selv skulle lave en kort dokumentar, fik min gruppe en fantastisk mulighed, da vi blev bedt om at interviewe HUSKMITNAVN mens han arbejdede på nogle malerier på skolen, og vi blev hurtigt enige om at lave en poetisk dokumentar omkring ham. 

Vi tog nogle interessante udsnit af vores 12 minutter lange samtale og lagde nogle dækbilleder over som skulle hjælpe med at fortælle mere om ham, skolen og os elever, samt belyse nogle af de tematikker, som vi selv fik ud af hans værker. HUSKMITNAVN er en anonym kunstner, så personerne i vores film er også anonyme, ansigtsløse eller begravet i en menneskemængde, men der er mere i anonymitet end et ukendt ansigt, og i dag er de fleste mennesker vi møder i vores liv anonyme. De passerer forbi os i et glimt, forsvundet i mængden, og de lever deres liv ved siden af os uden at vi nogen sinde tænker over det, og det bliver reflekteret i vores film: Hundredevis af mennesker, som vimler omkring dig, inde og ude af fokus, så hurtigt at du aldrig når at finde ud af hvem de er - de små øjeblikke af nærkontakt, som forsvinder alt for hurtigt - og i midten af alt det virvar dig, som står stille. 

Det var et hårdt arbejde at være med i det projekt, med mange søvnløse nætter, men det var klart også det mest spændende projekt jeg har arbejdet med, og jeg kan kun være glad for resultatet."

 

 HuskMitNavn på Høng Gymnasium og HF

Kontakt

Høng Gymnasium og HF, Hovedgaden 2, 4270 Høng Tlf. 5885 2636
Mail: hoeng.gymnasium@hoeng-gymhf.dk
CVR: 2996 8381  Bankkonto: 0519 0000226075 EAN: 57 98 00 05 56 591

Kontorets åbningstider: man- tor kl. 8-15 fre kl. 8-14

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.