HF


HF er en 2-årig uddannelse, som giver dig en bred og alsidig viden, og du bliver trænet i at sætte dig ind i nyt stof. Samtidig giver en hf-eksamen dig mulighed for at læse videre, dog kræver visse uddannelser suppleringskurser.

HF er både for dem, der kommer direkte fra 9. klasse, og for dem, som er blevet lidt ældre, og som har fået lyst til en uddannelse.

Hf starter med et introduktionskursus, hvor du får introduceret forskellige arbejdsmetoder og gennemgår kurser i matematik, grammatik, læseteknik og it.

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser, hf giver adgang til, kan du klikke her.

 

Den nye HF-uddannelse

 

Fra skoleåret 2017/2018 starter den nye HF-uddannelse. Dette har betydet nogle ændringer for hvordan uddannelsen er opbygget. Herunder kan du læse de vigtigste ændringer. 

 

 - kan tages efter 9.kl

 - Undervisning i halvårssemestre. Dette betyder at eksamnerne vil blive delt ud mellem sommer- og vintereksamner. Dette sikre færre eksamner om ssommeren

 - Fagpakker. Kan ses her

 - Praktik- og projektuger med fokus på de job/uddannelsesmuligheder du har bagefter.

 - Der skal vælges et kunstnerisk fag (billedkunst, mediefag, musik eller idræt) Dette betyder idræt ikke længere er obligatorisk på HF. Optagelse


Du skal have aflagt 9. klasse-prøve (skriftlig og mundtlig del) i dansk, matematik og engelsk.  Herudover kræves mindst afgangsprøve i tysk eller fransk og fysik/kemi/biologi/geografi.


Hvis din uddannelsesplan anbefaler optagelsesprøve, skal du aflægge den på det hf-kursus, hvor du søger optagelse.


Hvis du ikke opfylder disse betingelser, kan du optages efter konkret vurdering, evt. en optagelsesprøve. Du skal så kontakte en af vores studievejledere. Medbring dine skolepapirer.


Du kan få et ansøgningsskema hos os eller finde det på www.optagelse.dk. Det skal sendes til Høng Gymnasium og HF.


Du kan finde mere om optagelse i gymnasium og hf i Region Sjælland her.

 

Undermenu

IMG 6067 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Høng Gymnasium og HF, Hovedgaden 2, 4270 Høng Tlf. 5885 2636
Mail: hoeng.gymnasium@hoeng-gymhf.dk
CVR: 2996 8381  Bankkonto: 0519 0000226075 EAN: 57 98 00 05 56 591

Kontorets åbningstider: man- tor kl. 8-15 fre kl. 8-14

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.