Den 3. maj slog Høng Gymnasium og HF dørene op til den traditionsrige Oscaraften. Det er på denne aften, at skolens elever præsenterer deres afgangsprojekter i Mediefag.

Sædvanligvis var stolene fyldt godt op og flere elever var trukket i deres allerfineste.

Aftenen var arrangeret af en af skolens mediefagslærere Janus Kofoed, som altid ser frem til denne aften med stor glæde Filmfestivalen 2017 på Høng gymnasium og HF var særdeles vellykket i år. Fra de veloplagte værter til den dygtige jury, der bl.a. inkluderede professionelle filmskabere, var niveauet og stemningen høj. Der var film fra en hel række af genre, som den hysteriske morsomme komedie, Wake up call, til film noir-værket, Kærlighed gør blind og gysere, som Skabet og I mørket.”.

Aftenen blev styret af to af skolens elever Tobias Klint og Melissa Bonde, som havde påtaget sig værttjansen, for dem var det en meget speciel aften, da det var kulminationen på tre år med mediefag En fantastisk aften med tophøjt niveau. … Det var en fornøjelse for os at være med som værter i år. For os(værterne), var det den sidste filmfestival, da vi bliver studenter lige om lidt. Det var i den grad en mindeværdig sidste filmfestival for os”.

Aftenenes dommerpanel, som stod for vurderingen af filmene, havde fået fornemt besøg udefra i skikkelse af professionel filmskaber Gert Duve Skovlund, som er uddannet fra filmskolens manuskriptlinje og både har arbejdet som filmkonsulent på Statens Filminstitut og skrevet manuskript til en lang række kendte tv-serier, heriblandt Strisser på Samsø. De to andre dommere var to af skolens egne undervisere Julie Thygesen og Kurt Frederiksen.

Årets udvalg bestod af ni film, hertil kom korte indslag produceret af skolens elever Nikolai Poulsen og Hussein Naim El-Habet, som havde produceret korte satiriske indslag.

Årets konkurrence bestod af følgende kategorier: Bedste klipning, Bedste manuskript, Bedste skuespiller, Publikumsfavoritten og Bedste film.

Bedste klipning gik til filmen 9/3 – 2015 som var skabt af Katrine Døngart Mortensen, Nathalie Esther Berggren, Emma Faurskov Sørensen og Sofie Hjermind Pedersen.

Både Bedste manuskript og Publikumsfavoritprisen gik til Wake-up Call, en film om en ung pige, som forelsker sig i en homoseksuel fyr. Filmen var skabt af Nikolai Poulsen, Maria Eskehøj Hansen, Emma-Sofie Fausø og Sabine Louise Christiansen.

Bedste skuespiller gik til Mads Vinther Jørgensen for hans fængslende præsentation i filmen Dødskysset om en forstyrret ung mands liv.

Bedste film gik i år til filmen Skabet, en gyserfilm, som fik publikum til at hoppe i stolene af skræk. Filmen var skabt af Senia Petersen, Kathrine Bratved Jørgensen, Rasmus Madsen og Rasmus Græbe Hansen.

Har man lyst til at se de forskellige film fra årets Oscaraften på Høng Gymnasium og HF, så kan man se dem på skolens facebookside, hvor de bliver lagt op i ugens løb. 

 

 

Kontakt

Høng Gymnasium og HF, Hovedgaden 2, 4270 Høng Tlf. 5885 2636
Mail: hoeng.gymnasium@hoeng-gymhf.dk
CVR: 2996 8381  Bankkonto: 0519 0000226075 EAN: 57 98 00 05 56 591

Kontorets åbningstider: man- tor kl. 8-15 fre kl. 8-14

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.