Den 25/8 var tre klasser samt to undervisere i København og se Shakespears stykke: The Tempest. Herunder kan læses anmeldelser lavet af skolens elever og udvalgte billeder dertil

 

Forestillingen fandt sted på en dejlig varm August aften. 7 friske skuespiller leverede deres egen fortolkning af Shakespeares legendariske ”The Tempest”. Med få ændringer af det originale manuskript, brillerede de med en mere komisk udgave på en meget minimalistisk scene. Selvom at man både havde læst og set stykket før, gav det et helt nyt perspektiv til fortolkning af replikkerne.  I forhold til filmen ’The Tempest’ produceret af Julie Taylor, var det muligt at skelne Shakespeares generelle træk.

Den største overraskelse var dog da Miranda tog barnet frem på scenen under Prosperos vision. Det står ikke beskrevet i manuskript, og inddrages heller ikke i filmen. Af ting der ikke var inddraget i stykket men var i filmen var den overraskende mangel på karakteren Gonzalo, kongens rådgiver, som de havde valgt at fjerne helt, og overgive hans replikker til andre karakterer.

 Desuden var deres fortolkning af Caliban og Prosperos forhold betydeligt anderledes. Filmen var meget dramatisk og havde en mørkere aura. Hvorimod stykket havde en opløftet og tilgivende stemning.

Sabine & Amanda

 

 

 

Forestillingen var meget underholdende, sammenlignet med filmen. Vi var positivt overrasket over, at skuespillerne kunne optræde med så få rekvisitter på sådan en lille scene. De var rigtig gode til at udtrykke sig selv og fremme forskellige følelser på scenen. Selvom vi kendte stykket på forhånd, gav teaterstykket en bedre forståelse af historien. Vi fik et helt nyt perspektiv i historien, og de formåede at gøre det gamle Shakespeare stykke sjovere end filmen, og så blev vi overrasket over de moderne twist de havde med inde i stykket. De havde bl.a. en paraply med i stykket der var med til at gøre Trinculo sjov og underholdende.

Denice & Stine.

 

 

 

Forestillingen var en mere komisk udgave end filmen, hvilket gjorde at man havde større tendens til at ville lytte efter. Dette medvirkede også til at stykket på intet tidspunkt fremstod som kedeligt, til trods for det begrænsede sceneri.

Selvom vi kendte stykket på forhånd, var det dejligt at skuespillerne havde lavet lidt om på sproget, så de som ikke er så skarpe til engelsk, også havde en mulighed for at forstå alt hvad der blev sagt. Dette medvirkede også til at sproget blev mere sjovt og lidt mere ”moderne”.

Den største overraskelse var, dels Miranda og dels udeblivelsen af Gonzalo. Miranda var meget moderne klædt og lignede i virkeligheden en der var på vej til en gymnastikopvisning. Gonzalo manglede i stykket, hvilket ikke gjorde den store forskel, set i lyset af hans ”kedelige” tilstedeværelse i filmen. 

Lisbet.

 

 

 

 

 

Forestillingen var rigtig god. Skuespillerne var rigtig gode, og de var rigtig sjove. De lavede en komedie ud af dette skuespil, f.eks Trinculo og Stephano var rigtig gode i disse stykke, og lavede stykket så sjovt. Skuespillerne var meget professionelle. Stykket i Kongens have var meget bedre end filmen, fordi jeg forstod stykket meget bedre. De talte højt og udtalte ordene så fint. I filmen synes jeg det hele blev overdrevet lidt, men i stykket var det naturligt. Selvom vi kendte stykket synes jeg det gav en bedre forståelse af filmen, og synes stadig det var rigtig spændende. Den største overraskelse var, hvor fede special effekterne var som gav en fed oplevelse. Nogle af scenerne og skuespillerne var fjernet, og nogle af scenerne var lidt sjofle, men gjorde det bare komisk.

Stine & Sofie

 

Forestillingen var bedre end filmen, både ren underholdningsmæssigt og i form af historie-fortællingen, på trods af dårligt københavner publikum og brændende skraldespande

Selvom vi kendte stykket på forhånd formåede skuespillerne at overraske og fortælle historien på en ny og spændende måde.

Den største overraskelse var hvor god en stemning de formåede at skabe på trods af den forfærdelige baggrundsstøj og de få rekvisitter.

En anden overraskelse var hvor dårlig Miranda var i stykket.

Mette & Mads

 

 

Kontakt

Høng Gymnasium og HF, Hovedgaden 2, 4270 Høng Tlf. 5885 2636
Mail: hoeng.gymnasium@hoeng-gymhf.dk
CVR: 2996 8381  Bankkonto: 0519 0000226075 EAN: 57 98 00 05 56 591

Kontorets åbningstider: man- tor kl. 8-15 fre kl. 8-14

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.