Mission for køkkenet på Høng Gymnasium og HF
I køkkenet vil vi
- Inspirere vore elever til at udvikle deres smagspræferencer og blive nysgerrige på mulighederne i et alsidigt køkken
- Sikre en sund og fyldestgørende kostsammensætning til de elever som bor på kostafdelingen
- Prioritere den bæredygtige løsning, for vi laver mad til de mennesker, der skal være her på jorden i fremtiden
På Høng Gymnasium vil vi møde missionens tre punkter: smag, sundhed og bæredygtighed gennem følgende
Kost- og køkkenpolitik
Vi anvender danske råvarer i sæson, og vi laver velsmagende mad med inspiration fra hele verden. Vi ønsker at udfordre elevernes smagsløg og rykke deres grænser. Vi varierer vore madplaner, så et besøg i kantinen ikke blot er en gentagelse af sidste uges oplevelse.
Vi følger Fødevarestyrelsens kostråd: www.altomkost.dk.
Vi minimerer madspild gennem omhyggelige behovsanalyser og dialog med eleverne. Vi serverer små portioner, men til de sultne er der altid mulighed for at få mere. Vore madplaner indeholder mulighed for at genanvende rester, helst i form af en ny ret. Vi begrænser køkkenets energiforbrug og tilstræber at anvende økologiske og lokale råvarer.
Rammerne for samarbejdet mellem køkkenet og eleverne rummer blandt andet, at
- Vi har gratis morgenmad til alle elever og ansatte, for at give alle den bedste start på dagen
- Vi tilbyder abonnementsordning til frokost for dagelever og ansatte
- Vi tilstræber at få et økologimærke
- Vi har en fast procedure for at inddrage elevernes ønsker til madplanen