Plads til den enkelte

Vores motto er “Plads til den enkelte”. Vi tager udgangspunkt i den enkelte elev og har en række tiltag, der sikrer, at alle trives på Høng Gymnasium og HF.mer helt tæt på verden udenfor med en HF på Høng Gymnasium & HF.

Lær os at kende

Vi har samlet lidt brugbar viden til dig, her nedenfor:

Udvidet studievejledning

Ditte og Anne-Bente
Studievejleder, som kan hjælpe med alle generelle spørgsmål om uddannelse, trivsel og lignede.

Freya
Freya har særligt fokus på at sikre det gode sociale miljø på kostafdelingen.

Laura
Laura er psykolog og tilknyttet Høng Gymnasium og HF. Hun kan tilbyde samtaler og terapi, hvis det eleverne bokser med, går ud over deres mulighed for at gennemføre uddannelsen ved Høng Gymnasium.

Læsevejledningen

Den nye gymnasiereform giver os mulighed for at niveauinddele eleverne ift. deres læsefærdigheder, og højne niveauet hos den enkelte. Det er underviser og læsevejleder, Mette, der står for denne indsats.

Ordblindeundervisning

Det er hårdt arbejde at gå i gymnasiet, og det kræver en ekstra indsats for elever, som er testet ordblinde. Derfor har vi, igen i år, særlig fokus på ordblindeundervisning. Det er de eksterne konsulenter, der står for undervisning, men det er læsevejleder Christine som arrangerer undervisningen. Undervisningen foregår på skolen og fremgår af skemaet.

Fokus på trivsel

Trivselslærer

Når du starter på Høng Gymnasium og HF vil der i din klasse være tilknyttet dét, vi kalder for trivselslærere.  Det er trivselslærerens job at sikre, at du får en god skolestart, og at du generelt trives både fagligt og socialt i de to-tre år, du er hos os. Dine trivselslærere vil blandt andet deltage i klassens sociale arrangementer, som f.eks. ryste-sammen-dag, introspisning og julefrokost. Derudover vil trivselslærerne også afholde ”klassens timer” med fokus på emner som det gode kammeratskab, det gode samarbejde og klasserumskultur. Alt sammen for at skabe trygt og godt læringsmiljø i din klasse og for at skabe et godt socialt og fagligt sammenhold, hvor der netop er plads til alle – og til den enkelte.

Kort efter skoleopstart vil din trivselslærer afholde en introsamtale med dig, hvor I taler om, hvordan skolestarten er gået. Trivselslæreren vil også tale med dig om dine forventninger til skoletiden, om du er faldet godt til socialt, og om det går OK med at følge med i dine fag.

Det kan være en stor omvæltning at starte på en ungdomsuddannelse, og på Høng Gymnasium og HF ligger det os stærkt på sinde, at alle vores elever har det godt! Med trivselslæreren kan man dele sine udfordringer, og så vil trivselslæreren sørge for, at der vil blive taget godt hånd om dem og dig. Din trivselslærer står altså altid til rådighed for dig. Når der bliver givet standpunktskarakter, vil din trivselslærer også afholde trivselssamtaler med dig. Her skal I blandt andet tale om, hvilke fag det går godt i, og hvilke fag der kræver mere fokus, så vi kan sikre, at du kommer i mål med netop de resultater, som du ønsker dig.

Ekstra matematik

Den nye gymnasiereform giver os mulighed for at niveauinddele eleverne ift. deres læsefærdigheder, og højne niveauet hos den enkelte.

Einstein

Einstein er vores lektiecafé opkaldt efter den berømte fysiker, Albert Einstein. Her kan eleverne få hjælp til deres lektier. Lektiecaféen er bemandet mandag til torsdag med lærere og elever, der hver uge dækker de fag, hvor der er afleveringer. Eleverne kan sagtens ønske sig, at en bestemt lærer, fx en engelsklærer, tilknyttes lektiecaféen en eller flere konkrete dage.

Studievalg – vejledning om videregående uddannelser og karriere på skolen

Mie Hauge Møller fra Studievalg Danmark er studie- og karrierevejleder på skolen. Alle elever træffer studievalg ved vejledningsarrangementer i klasserne, og Mie har træffetid ca. hver anden tirsdag i Glasgangen.

Du kan booke tid til vejledning på www.studievalg.dk/sjaelland  Du er også velkommen til at skrive til Mie på mhmo@studievalg.dk

Kontakt os

Har du brug for hjælp?

På Høng Gymnasium og HF er vi kendt for at have plads til og fokus på den enkelte elev. Derfor vil du opleve, at du kender alle på gymnasiet, når der er gået et par måneder.

Vi synes, det er en kvalitet, at vi kan være forskellige og alligevel respektere hinanden.

Kontaktformular

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.