Høng STX – Vi har plads til dig

Hos os på Høng Gymnasium & HF har vi plads til dig. Med en STX får du de helt rigtige kompetencer, der passer til præcis dig, så du kan udvikle både din faglighed og dig selv.

STX

De bedste rammer for din læring

Dine lærere gør sig umage for at udfordre dig, og de skaber hver dag de bedste rammer for din læring og sammenholdet på Høng Gymnasium & HF. Du er en del af det stærke fællesskab på et af landets mindste gymnasier, hvor læring og tryghed altid er omdrejningspunktet.

En studentereksamen fra Høng Gymnasium og HF er første skridt til alt det, der venter på dig i fremtiden. Du får både de studiekompetencer og den viden, som du har brug for, når du vil læse videre på universitetet eller tage en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Med en STX fra Høng Gymnasium & HF har du alle muligheder!

Vælg din studieretning

Efter grundforløbet skal du vælge en studieretning. Du får en pakke af fag, der hænger tæt sammen. Det er et stort valg at skulle vælge en studieretning, og vores bedste råd er, at du tænker over, hvad dine interesser og fagligt stærke sider er. Der er en række obligatoriske fag som f.eks. dansk og historie, som alle studieretninger har.

Her kan du se, hvilke uddannelser du får adgang til med de forskellige studieretninger og valgfag.

Du kan også tage en HF . Uanset hvilket uddannelsestilbud du vælger, har du mulighed for at bo på vores kostskole.

Du behøver ikke vælge fra starten

Du bruger de første tre måneder af din STX-tid på et grundforløb sammen med alle andre førsteårs-elever. Du bliver undervist i de obligatoriske fag, møder de andre elever og bliver helt klar til at vælge din studieretning. Mod slutningen af grundforløbet bliver du tilbudt en grundig vejledning i, hvilken studieretning, der vil passe til dig.

Nogle ved allerede fra starten, hvad de vil. Andre bruger grundforløbet til at tune sig ind på de forskellige muligheder. Uanset hvad er de første tre måneder det, der får dig til at falde til på skolen og blive en del af fællesskabet.

Grundforløbet giver dig indsigt i gymnasiets fag og arbejdsmetoder og letter overgangen til gymnasiet.

Vil du vide mere om adgangskravene til STX og hvad du kan bruge uddannelsen til? Tjek www.UG.dk

Studieture skaber sammenhold og læring

I 2.g tager vi på studietur i en uges tid. Dine lærere tilrettelægger det faglige program for turen, hvor du bl.a skal arbejde med forberedelse, oplæg eller skriftligt arbejde. Studieturene er rigtig vigtige for sammenholdet i klassen. Tidligere er studieturene gået til Firenze, Berlin og andre europæiske byer.

Kontakt os

Har du brug for hjælp?

På Høng Gymnasium og HF er vi kendt for at have plads til og fokus på den enkelte elev. Derfor vil du opleve, at du kender alle på gymnasiet, når der er gået et par måneder.

Vi synes, det er en kvalitet, at vi kan være forskellige og alligevel respektere hinanden.

Kontaktformular

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.